Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα αποκαλύψει νέα μέτρα ώστε να μειωθούν τα κόστη δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας.

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποκαλύψει αυτήν την εβδομάδα νέα μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν οι πιέσεις στα κόστη δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,6% στις 5.661 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,84% στις 6.745 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,5% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 3.296 μονάδες.

Κέρδη 1,77% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 6.731 μονάδες, 2,02% για τον ιταλικό FTSEMIB στις 13.869 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός δείκτης PSI ενισχύεται κατά 1,48% υψηλότερα στις 4.681 μονάδες.

Ήπια διορθωτική εικόνα, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, προοιωνίζονται οι αγορές futures στην Wall Street για το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Στις ευρωαγορές, υψηλότερα κατά 2,4% κινείται η μετοχή της BNP Paribas, κέρδη σχεδόν 8% καταγράφει η μετοχή της Air France-KLM, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α’ εξάμηνο, ενώ κατά 1% περίπου ενισχύεται η μετοχή της Royal Dutch Shell και κατά 0,8% της Total.

Αντιθέτως, πτώση 1,8% καταγράφουν οι μετοχές της Reckitt Benckiser μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και την προειδοποίησή της για δύσκολο outlook στις ώριμες αγορές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων, με αυτήν του ισπανικού 10ετούς στο 6,61% και του ιταλικού στο 5,91%, ενώ η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2274 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v